top of page

Schadelijke ingrediënten in onze zonneproducten!


Let the sunshine in! Eindelijk is het dan zo ver, we kunnen weer genieten van de zon!

We weten allemaal dat we ons goed moeten beschermen tegen de

schadelijke gevolgen van de UV-stralen zoals verbranding, vroegtijdige huidveroudering, hyperpigmentatie, zonneallergie, maar ook huidkanker.

Het aanbod van zonnecrèmes is dan ook enorm, maar wist jij dat veel van deze zonnecrèmes helemaal niet zo goed zijn voor onze huid en voor onze gezondheid? Ze bevatten namelijk bijna altijd schadelijke ingrediënten die door onze huid worden opgenomen en zo rechtstreeks in ons bloed terecht komen. Eén van de meest schadelijke ingrediënten is oxybenzone. Oxybenzone is een chemische filter en verstoort de werking van de schildklierhormonen en de geslachtshormonen, het kan jeuk, eczeem en ook huidkanker veroorzaken. (Voorbeelden van andere chemische filters: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene, avobenzone) Mijn keuze gaat daarom naar een fysische filter zoals zinkoxide. Deze wordt niet door de huid geabsorbeerd maar legt een laagje op de huid die het zonlicht en dus ook de UV-stralen weerkaatst! Zoals je leest is het niet makkelijk om veilige zonneproducten te vinden! Na lang zoeken vond ik voor jullie deze alternatieven!

Je huid van binnenuit beschermen! Dagelijks innemen van SunCorrex verhoogt de weerstand van de huid tegen de UV-stralen van binnenuit. Bij consequent gebruik zal de huid een zeer goede weerstand tegen de zon opbouwen. Dit voedingssupplement bestaat uit 7 krachtige, natuurlijke ingrediënten. Suncorrex is volledig plantaardig, gluten- en sojavrij.

Je huid van buitenaf beschermen! Om de huid optimaal te beschermen wordt bij {Simple As That} het mineraal Zink Oxide gebruikt, deze fysische filter weerkaatst het licht. Hierdoor is geen chemische filter nodig. Verder bevat de lotion Groene thee en rosehip olie, die bekend staan als uitstekende antioxidanten. Red Rasberry seed oil wordt toegevoegd omdat het een natuurlijke bescherming geeft tegen UVA en UVB stralen. De zonnecreme is 100% natuurlijk, vegan en bevat biologische ingrediënten. De crème is niet plakkerig, niet vettig, laat geen witte strepen na, kan voor het hele gezin gebruikt worden. Zowel voor gezicht en lichaam.

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Gerelateerde berichten
bottom of page