top of page

Holistische edelsteenmassage


Onlangs volgde ik een opleiding edelsteenmassage. Ik koos hiervoor omdat deze massage een holistisch karakter heeft, daarbij wordt alles op zijn geheel benadert. Het gaat dus niet enkel over het fysieke van de massage. Dankzij de edelstenen wordt er ook op energetisch en emotioneel niveau gewerkt. Om de massage vlot te kunnen uitvoeren moet ik veel oefenen. Daarom krijg je tem 30 november €15,00 korting bij het boeken van een edelsteenmassage.

Holistische werking van de edelsteenmassage

Holistisch betekent dat alles op zijn geheel wordt benadert. Tijdens deze massage wordt op volgende systemen gewerkt:

 • lymfesysteem

 • bloedsomloop

 • chakra's

 • acupressuurpunten

 • meridianen uit de Chinese geneeskunde.

De combinatie van de massagetechnieken, de werking van de producten en edelstenen zorgen ervoor dat deze massage veel diepgaander is dan een klassieke massage.

 

Voordelen van de edelsteenmassage

 • aanmaken van endorfine (pijnstillend, verhoogd gevoel van welbehagen) en oxytocine (knuffelhormoon)

 • lichaam komt tot rust waardoor het zich kan herstellen

 • afvoeren van afvalstoffen

 • ondersteunen van immuunsysteem

 • verlagen van de bloeddruk

 • fijne lijntjes en rimpels worden gladgestreken

 • werking van de producten versterkt omdat deze beter worden opgenomen in de huid

 

Werking van de edelstenen

De werking van edelstenen ligt vooral op energetisch niveau. Elke soort heeft een bepaalde energie. Door een specifieke steen te gebruiken ga je balanceren of energie toevoegen waar nodig. Dat kan algemeen door de steen te dragen als juweel, in je huis te leggen, maar ook specifiek door een steenlegging of massage. Sommige stenen werken vooral op emoties en gedachten, terwijl andere meer fysiek werken. Tijdens deze massage gebruiken we de Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Ook gekend als de gouden driehoek. Ze vullen elkaar perfect aan.

Amethist

*helpt te ontspannen

*brengt rust in het hoofd

*helpt tegen stress en spanning

*stimuleert een diepere slaap

Bergkristal * opladen van andere edelstenen * zuiverende werking zowel op mensen als ruimtes * werkt regulerend, balancerend * activerende energie * werkt op het immuunsysteem

Rozenkwarts

* staat voor liefde en zelfliefde * zachte energie * troostend * opent het hartchakra om liefde te geven en te ontvangen * leert jezelf accepteren * rustgevend * stimuleert creativiteit

 

Geschiedenis van de edelstenen

Al sinds de oudheid hecht de mens veel belang aan edelstenen. Ze worden gedragen als juwelen, maar ook als amulet of zegel ter bescherming. In de oude geneeskunde waren edelstenen onmisbaar en tot op vandaag gebruiken natuurvolkeren nog steeds dezelfde technieken. Ook in Egypte en het Oude China waren edelstenen zeer belangrijk. Ze maakten oogschaduw van vermalen malachiet en het dodenmasker an Toetanchamon is belegd met Lapis Lazuli. In China was en is jade zeer geliefd. Het is de steen van de keizer en staat voor rijkdom en macht. Hij bracht gezondheid en geluk. Jade in de juiste tint groen was waardevoller dan goud! Ook bij de Maya's en Azteken weren edelstenen als grafgiften meegegeven en vooral door de elite gedragen om geluk en gezondheid aan te trekken. Edelsteentherapie wint opnieuw aan populariteit. Denk maar aan de Jade Rollers die wereldwijd zeer populair zijn.

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Gerelateerde berichten
bottom of page